Ügyfélkapun keresztül is elérhetőek vagyunk.

Nyugellátások intézése


Manapság szinte mindenkiben, nemtől és kortól függetlenül felmerül a kérdés, mikor és hány éves korában tervezheti a nyugdíjba vonulást? Hány évet kell dolgoznia ahhoz, hogy állami nyugdíjba részesüljön és melyek a legfontosabb feltételei a hazai, illetve a nemzetközi nyugdíjba vonulásnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az állampolgárok kevés és nem mindenre kiterjedő információt kapnak a teljes körű nyugdíjügyintézés vonatkozásában! Sok esetben a nyugdíjat igénylő nem is tudja, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak az egyes igényekre, milyen hivatalos nyomtatványokon kell az ellátást igényelnie, illetve melyek azok a munkáltató által kiadott munkaviszony megszűnésekor keletkezett igazolások, amelyek fontos szerepet játszanak a különböző nyugdíj elbírálásánál, illetve annak összegszerű megállapításánál.

Sok éves tapasztalattal, szakmailag képzett ügyintézésben szerzett jártassággal állunk az ügyfelek, illetve igény esetén a cégek rendelkezésére.

Nagyon fontos, hogy a nyugdíj megállapítás nem egy nyomtatvány kitöltésénél kezdődik, és nem a határozat kézhezvételével ér véget. Nem várható el a leendő nyugdíjastól, hogy a folyamatosan változó jogszabályok útvesztőjében eligazodjon, és estlegesen az őt megillető ellátás összegét ki tudja számolni. A nyugdíjigény elbírálását számos lépcsőzetesen felépített ügyintézés előzi meg. Kezdve az adategyeztetési eljárással - amely tartalmazza a szolgálati éveket és 1988-tól a béradatokat -, folytatva az igény előterjesztéssel, amely után a hivatal postai úton megküldi a határozatot, amely személyes átvétel útján kerül az ügyfél tulajdonába. A hozzánk forduló ügyfeleknél az tapasztalható, hogy számos esetben fellebbezés előterjesztése szükséges, amely szigorú szabályokhoz és a jogszabályban előírt határidőhöz van kötve.

Segítünk önnek, hogy a nyugdíjba vonulás során ne érjék meglepetések.


Facebook